sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Toukokisat 12-13.5.2012

Lauantaina 1-luokkalaiset saivat kehuja tuomareilta keppien suorituksista ja yleisesti taitojen lisääntymisestä. Anne Viitanen ihasteli kuinka ohjaajat ovat panostaneet jo alusta alkaen keppien harjoitteluun, mikä näkyi hienoina pujottelu suorituksina radoilla. Lauantain kisaajat olivat tyytyväisiä ratojen tasoon ja haastavuuteen.


Sunnuntaina testiin pääsi uusi kisaformaatti, jossa kisat pidettiin kahdella kentällä samanaikaisesti ja molemmilla kentillä kisasi sama säkäluokka. Kilpailijat tutustuivat ensin hyppyrataan ulkokentällä jonka jälkeen ratataantutustumista jatkettiin sisällä hallissa agiradan merkeissä. Tämän jälkeen aloitettiin kisaaminen agiradalla, josta kisaajat siirtyivät suorittamaan hyppyrataa. Kisaajilla oli ensimmäisen radan jälkeen hetki aikaa henghähtää ennen toisen startin aloittamista. Äitienpäivä verotti kisaajamäärää sunnuntaille sen verran, että osittain systeemi osoittautui kahden koiran kanssa kisaaville hieman haasteelliseksi ja vaati ohjaajilta kuntoa. Jos luokissa olisi ollut enemmän osanottajia, olisi välissä saanut hengähtää vähän kauemmin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen rakennettiin uudet radat ja päästiin aloittamaan kierros uudelleen.


Kilpailijoiden enemmistö piti systeemiä hyvänä. Kiitosta varsinkin sai ajatus että kisoissa ei mene koko päivää ja saa suorittaa kaksi rataa yhdellä lämmittelyllä. Tunnelma kisapaikalla oli positiivinen ja kilpailijat arvostivat huomioon ottavaista ilmapiiriä.


Tuomari Minna Räsäsen mielestä kisat sujuivat yllättävän jouhevasti ja tuomarina ainakin pysyi hyvin kartalla. Räsäsen mielestä haasteelliseksi osoittautui aikataulut ulkoradalla, toinen rata saattoi edetä hitaammin kuin toinen, jolloin toisella radalla joutui pitämään pieniä taukoja kesken kisan. Henri Luomalan mielestä kisat sujuivat hyvin eikä eroa ns. tavallisiin kisoihin huomannut tuomarin näkökulmasta. Tähän vaikutti ehkä se, että kisat alkoivat aina hänen radoillaan.

Toimistossakin päivä pyörähti vaivattomasti. Alkuun systeemikuulostii aika sekavalta mutta päivä olikin yllättävän helppo, kun kaikki tulokset tuli periaatteessa samassa järjestyksessä, toimistosta kommentoitiin. Kehityskohteitakin löytyi. Pohdintaan tuli ratojen järjestyksestä jos radat olisivat mahdollisesti olleet toisinpäin niin ei olisi paikka paikoin kertynyt pientä ruuhkaa tai odottelua.

Päivän kirkkaimpia onnistujia oli Anu Saikku-Bäckström, BAT, parsonrusselterrieri Ronjan kanssa. Anu ja Ronja nappasivat nolla voitot kahdelta hyppyradalta ja yhdeltä agiradalta. Näin ollen Ronjalle kertyi tarvittavat saavutukset kasaan hyppyvalion arvoa varten. 

Onnittelut Anu ja Ronja!



HAU:n onnistujat

Sari Siikala  & Oscar maksi 1 A-agi sij. 2, LUVA
Anne Leivo & Funny medi 1 B-hyppy sij. 2
Laura Juuti & Tinka medi 1 A-agi sij. 1, SERT
Melina Suves & Melba medi 1 A-agi sij. 3, LUVA. C-agi sij. 1, SERT

Esa Muotka & Siisti maksi 1 C-agi sij. 1, SERT
Milla Sihvonen & Arttu maksi 1 C-agi sij. 2, SERT
Annika Nisonen & Bruno maksi 1 D-hyppy sij. 1, LUVA

Jouni Vainio & Fläkt maksi 2:
B-hyppy sij. 1 LUVA. A-agi sij. 3, LUVA. D-hyppy sij. 2. C-agi sij. 2, SERT
Hannele Salomaa & Riia mini 2 D-hyppy sij. 3
Laura Juuti & Tinka medi 2 D-hyppy sij. 3

Ville Liukka & Heta medi 3 A-agi sij. 2, RV0
Ville Liukka & Adi medi 3 B-hyppy sij. 1, SERT-H
Maiju Mäenpää & Hippi medi 3 D-hyppy sij. 1, SERT-H
Jouni Vainio & Darma maksi 3 A-agi sij. 1, RV0
Kristiina Henriksén & Fendi maksi 3 A-agi sij. 2, SERT-A
Eerika Pasanen & Koodi maksi 3 A-agi sij. 3
Sari Vähäniitty & Iiro maksi 3 D-hyppy sij. 2, RV0

Kaikki tulokset on luettaviissa täällä.