perjantai 19. kesäkuuta 2015

Purina Openin toinen viikko!

Purina Openin toinen viikko käynnistyi 3-luokan kisoilla maanantaina 08.06.2015. Tuomareina toimivat hyppyradalla Arto Laitinen ja agilityradalla Jari Suomalainen. Suomalainen kuvailee ratansa testanneen erityisesti kontakteilta sivulle lähtöä ja hyvillä ohjausvalinnoilla sekä muutaman paikan rytmityksellä radalle oli mahdollista saada hyvä flow. Hänen mielestään SM-kisojen läheisyys näkyi sinä, että esimerkiksi kontaktit haluttiin tehdä erityisen hyvin. Radalla nähtiin paljon hyviä suorituksia, joista osa kaatui pieneen ohjausvirheeseen. Suomalaisen mukaan koirat toimivat hyvin ohjaajien lähellä, mutta vauhdin lisääntyessä tilanne muuttui.

Itse kilpailut alkoivat Laitisen tuomaroimalla minien A-hyppyradalla, jolla voittoon ylsivät KSKK:n Ullamari Kokko ja parson Ryyni tuloksella – 9,24. Toiseksi sijoittuivat shelam Aino ja Outi Korhonen (HAU) -7,88 ja kolmanneksi tulivat mittel Venla ja Mari Mäkelä (I-HAH) -7,07.

Medien hyppyradalla kovinta vauhtia pitivät espves Dia ja Sanna Lehtonen (HSKH) -10,56. Toiselle sijalle tulivat Sami Oksa ja koohon Lex (HAU) -9,68 ja tästä heille hyppyserti. Kolmanneksi sijoittuivat espves Ronja ja Ville Liukka (HAU) -9,24.

Makseissa hyppyradan voittajina palkittiin borcol Pirtu ja Tuulia Liuhto (LAW) tuloksella -9,82. JAU:n Anne Maria Riihimäki ohjasi borcol Beccan toiseksi tuloksella -9,70 (SERT-H) ja borcol Kimin kolmannelle sijalle tuloksella -9,23.

Jari Suomalaisen agilityradalla mineissä voiton veivät jo hyppyradalla toiseksi sijoittuneet shelam Aino ja Outi Korhonen (HAU) -10,73. Toiselle sijalle sijoittuivat borter Koodi ja Marjo Einola (PORSK) -10,41 sekä jälleen kolmannelle sijalle mittel Venla ja Mari Mäkelä tuloksella -9,36.

Medeissä HAU:n Ville Liukka ohjasi agilityradalla espves Oodin voittoon tuloksella -13,22. Toiseksi tulivat HSKH:n espves Tinka ja Sanna Lehtonen -12,07 ja kolmanneksi koohon Lex ja Sami Oksa (HAU) -11,65.

Maksien agilityradan voittivat borcol Gaia ja Anna Orenius (CITYB) -14,15. Toiseksi borcol Håp ja Minna Viitanen (KKK) -13,80 sekä kolmanneksi borcol Qra ja Hannamari Nieminen (HSKH) -12,78.

Tiistaina radoille päästettiin 1-luokkalaiset ja tuomarina toimi Martti Salonen, joka kertoi yllättyneensä siitä, kuinka paljon pujottelu tuotti koirille vaikeuksia. Minien A-hyppyradalla tuli kaksi puhdasta ratasuoritusta ihanneajassa ja voittajina palkittiin kääpin Doris ja Heikki Kallio (LAGU) tuloksella -14,30. Toiseksi sijoittuivat borter Demi ja Jani Ryyli (HSKH) -11,33 LUVA sekä kolmannelle sijalle tuloksella 5 shelam Tuju ja Katri Mäkinen (ATD).

Medien hyppyradalla ei nähty yhtään ratavirheetöntä suoritusta ja radan voittivat novnou Assi ja Nora Nurmio (NOVA) tuloksella 5. Makseissa puolestaan saatiin kaksi puhdasta ratasuoritusta, jotka samalla olivat luvan arvoisia suorituksia. Ensimmäiseksi sijoittuivat pyrpap Riemu ja Monna Huhtanen (SUOPY) tuloksella -14,71 sekä toiseksi espves Lizzy ja Tiina Ranne (HAU) -5,64.

Agilityradalla 1-luokan mineissä tuli vain yksi tulos, josta vastasivat HAU:n kääsna Minta ja Oona Korhonen tuloksella 17,94. Medien radalla puolestaan tuli vain yksi luvan arvoinen suoritus ja sen tekivät lagrom Ainu ja Hanna Salovuori (KAT) -3,99. Maksikoirat ohjaajineen onnistuivat tällä haastavalla radalla minejä ja medejä paremmin.

Makseissa voittajaksi borcol Devin ja Anna Silvan (BAT) -17,99 ja tästä suorituksesta heille serti ja pari nähdään jatkossa siis 2-luokassa. Toiseksi tulivat borcol Des ja Tiiu Toijala (HAU) -17,73 LUVA sekä kolmannelle sijalle samalla sertin saaden AST:n novnou Mauri ja Josefina Sipilä -15,24. Makseissa sertin saivat lisäksi auskel Hali ja Maija Savolainen (JAU) -13,67 ja I-HAH:n kerter Luna ja  Jonna Pietilä -11,95. Luvan arvoisesti radan suorittivat myös auskel Kara ja Jaakko Auvinen (HAU), x-rotu Rocky ja Moona-Riitta Laitinen (TUUKK) sekä peruni Noita ja Maija Heimonen (JAU).

Purina Openin päätöspäivänä vuorossa oli 2-luokkien kilpailut ja tuomareina toimivat hyppyradalla Martti Salonen ja agilityradalla Esa Muotka. Salosen hyppyradalla tulostaso jäi jälleen vaisuksi ja jo radan alussa moni koira sujahti putken väärään päähän. Myös pujottelun sisäänmeno tuotti monelle koirakolle vaikeuksia ja Salosen mukaan ohjaajilta puuttui vähän malttia antaa koiran hakeutua rauhassa pujottelemaan.

Minien hyppyradalla tuli yksi puhdas ratasuoritus ihanneajassa ja voittajina palkittiin luvan arvoisella suorituksella BAT:n borter Maisa ja Marjaana Salo tuloksella -5,62. Medien hyppyradalla ei puhtaita ratasuorituksia tullut ja kilpailun voittivat cocspa Chilli ja Anneli Auhto (HAU) tuloksella 10. Maksien radalla vain yksi pari suoritti radan virheettömästi ja he olivat borcol Viivi ja Jukka Liponkoski (HAU) -8,70 LUVA.

Esa Muotkan agilityradalla tulostaso hieman nousi ja minien radalla voittajina palkittiin jo hyppyradan voittaneet borter Maisa ja Marjaana Salo tuloksella -11,29 LUVA.  Toiselle sijalle HAU:n käävil Sissi ja Saana Kiviranta tuloksella -5,34 LUVA sekä kolmanneksi x-rotuinen Tiikeri ja Viola Lydman (KEKO) -4,83.

Medien agilityradalla kovinta vauhtia pitivät HSKH:n Iina Leppänen ja auskel Typy -20,98 SERT. Toiseksi tulivat HAU:n Tuisku Virolainen ja mudi Yrtti -15,25 LUVA sekä kolmanneksi samasta seurasta Suvi-Tuuli Tamminen ja kromfo Skip -15,03 LUVA.

Makseissa agilityradalla ensimmäiseksi sijoittuivat borcol Räppi ja Riikka Karinen (JAU) -20,82 SERT ja tämä pari nähdään sitten jatkossa 3-luokassa kilpailemassa. Toiseksi sijoittuivat borcol Cari ja Sami Wessman (P-HAU) -20,16 LUVA ja kolmanneksi borcol Fore ja Heli Välipirtti (CITYB) -17,68 LUVA. Neljänneksi sijoittuneet unkviz Fanni ja Susanna Reimari-Korhonen (HAU) tuloksella -15,68 saivat suorituksestaan sertin ja myös he siirtyvät siten 3-luokkaan. Viidenneksi sijoittuneelle AST:n novnou Maurille ja hänen ohjaajalleen Josefina Sipilälle myös puhdas ratasuoritus tuloksella -14,41 LUVA.

Purina Openin päätteeksi oli epävirallinen finaali, johon sai jokainen osakilpailun voittanut pari osallistua. Esa Muotkan tuomaroiman minien radan voittivat BAT:n Anna Heinonen ja shelam Blitz. Myös medeissä voitto meni BAT:iin eli nopeimmin radan suorittivat Jade Erkko ja espves Esso. Makseissa HAU:n borcol Viivi ja Jukka Liponkoski vastasivat ainoasta tuloksesta ja maksien voitto siis heille.