lauantai 28. marraskuuta 2015

HELSINGIN AGILITY URHEILIJOIDEN MARRASKISAT 28.-29.11.2015 PURINA AREENALLAHelsingin Agility Urheilijoiden marraskisat 3-luokkalaisille tarjosivat lauantaina neljä agilityrataa makseille sekä sunnuntaina mini- ja medi-luokille. Kisaamaan päästiin leudossa muutaman plusasteen säässä. Tuomareina toimivat Anne Savioja, Henri Luomala ja Ritva Herrala.
Lauantaina maksien tuomaroinnin aloitti Anne Savioja ja koirakoita A-kilpailussa oli 42. Luokan voitti borcol Gaia ja Anna Orenius (CITYB) tuloksella -13,08. Toiseksi sijoittuivat borcol Becca ja Anne Maria Riihimäki (HAU) -11,46 ja kolmannelle sijalle borcol Lotto ja Johanna Mankinen (BAT) -11,34.

B-radalla vain neljä koirakkoa 54 parista suorittivat Saviojan radan virheettömästi ihanneajassa ja nopeimmin sen tekivät jo A-radalla kolmanneksi sijoittuneet borcol Lotto ja Johanna Mankinen tuloksella -12,76. Toiseksi tulivat borcol Usva ja Minna Kiviniemi-Riihinen (MÄNTS) -11,35 sekä kolmanneksi belpag Eve ja Daniela Roms (CITYB) -10,68 ja tästä heille SERT-A. Neljännen nollan tekivät järjestävän seuran (HAU) Sami Suominen ja doberm Mila -3,36.

Henri Luomala vaihtui tuomariksi C-radalle ja voittajina palkittiin Janne Toivola ja borcol Twixy (JAU) -18,97. Toiseksi sijoittuivat ja samalla sertin saivat borcol Jazz ja Petriina Konttinen (ATD) tuloksella -18,36 SERT-A. Kolmanneksi tulivat järjestävän seuran (HAU) Esa Muotka ja borcol Siisti -17,98.

D-radan voittivat borcol Zup ja Mira Pihlajamäki (LÄGI) -15,51. Toiselle sijalle tulivat borcol Fläkt ja Jouni Vainio (HAU) -14,40 sekä kolmanneksi borcol Molly ja Anni Strang (HSKH) -11,64 ja heille tästä suorituksesta SERT-A.
   
Sunnuntaina kilpailut alkoivat mini-luokilla ja tuomarina jatkoi Henri Luomala. Luomala kuvaili ratojaan virtaaviksi ja loogisiksi. Hän piti koirien esteosaamista hyvänä mutta juoksukontaktien jälkeen etenkin minikoirilla hallinta katosi, mikä johti hylättyihin suorituksiin. Maksikoirien tasoa hän piti hyvänä ja myös hallinta juoksukontaktien jälkeen säilyi heillä minejä paremmin. Ratojen teemoina voidaan pitää vauhtia ja pitkiä estevälejä.

Minien A-radan voitti borter Jimi ohjaajansa Marielle Wikman-Karstusen (BAT) kanssa tuloksella -12,85. Toiseksi sijoittuivat shelam Tiku ja Jenna Ojanen (VEIKK) -12,57 sekä kolmannelle sijalle tulivat borter Nipsu ja Tommi Olsson (BAT) -11,82.


B-radalla kovinta vauhtia pitivät shelam Xenon ja Iina Asunto ATD:sta tuloksella 13,21. Jenna Ojanen ohjasi toistamiseen shelam Tikun toiselle sijalle tuloksella -12,29. Kolmanneksi sijoittuivat A-radan voittaneet borter Jimi ja Marielle Wikman-Karstunen -11,56.  -Toiselle sijalle tulivat A-radan voittaneet shelam Tiku ja Jenna Ojanen sekä kolmanneksi

C-radan nopeimmin suorittivat jo A- ja B-radoilla toiseksi sijoittuneet shelam Tiku ja Jenna Ojanen. Heille voitto tuloksella -13,99. Toiselle sijalle sijoittuivat puolestaan A-radan voittaneet borter Jimi ja Marielle Wikman-Karstunen -13,44. Kolmanneksi tulivat jackru Kipsu ja Päivi Karjalainen (KAT) tuloksella -12,62.
D-radalla palkintopallilla nähtiin erilainen rotukirjo. Voittajina palkittiin käävil Tami ja Ulla Viholainen (FPUKO) -12,20. Toiseksi tulivat bichav Leo ja Senni Aaltonen (KKK) -4,03 ja tästä heille myös SERT-A. Järjestävän seuran (HAU) löwche Mörkö ja Anna Särkelä sijoittuivat kolmanneksi tuloksella -2,43.

Medeissä tuomariksi vaihtui Ritva Herrala. A-radalla kovinta vauhtia pitivät espves Mökö ja Tea Huotari (I-HAH) ja he voittivat radan tuloksella -9,03. Toiselle sijalle tulivat mudi Yrtti ja Tuisku Virolainen (HAU) -8,34 ja tästä suorituksesta heille myös SERT-A. Kolmanneksi tulivat espves Boogie ja Virve Kallio (HSKH) -8,15.

B-radalla Sanni Kariniemi (P-HAU) ohjasi shelam Stigin voittoon tuloksella -10,09. Toiseksi sijoittuivat edellisen radan voittajat eli espves Mökö ja Tea Huotari -8,52. Kolmannelle sijalle tulivat Kirkkonummen Kennelkerhon (KKK) Anu Rajaheimo ja shelam Budi tuloksella -7,77.

C-rata oli jälleen Sannin ja shelam Stigin juhlaa, sillä he voittivat myös tämän radan tuloksella -7,12. Toiseksi tulivat shelam Uuno ja Katja Kumpulainen (JAU) -6,44 ja kolmanneksi espves Huima ja Johanna Suuronen (ATT) -5,83.

D-radan voittajina palkittiin jälleen jo A- ja B-radalla palkintosijoille sijoittuneet espves Mökö ja Tea Huotari -9,58. Toiseksi tulivat puolestaan jo B-radalla palkitut Anu Rajaheimo ja shelam Budi -8,47 ja kolmanneksi sijoittuivat järjestävän seuran (HAU) Sanna Toivola-Järvinen ja cocspa Salli tuloksella -7,16.

Helsingin Agilityurheilijat kiittävät kaikkia kilpailijoita kuluneesta vuodesta ja tavataan taas 2016!

Sonja Holopainen