tiistai 2. lokakuuta 2012

Huippistreenit 22.9.2012

Huippistreenit ovat Helsingin Agility Urheilijoiden tavoitteellisista harrastajista muodostettuja ryhmiä, jotka koostuvat aktiivisista kilpailijoista. Huippisryhmäläiset käyvät säännöllisesti korkeatasoisissa koulutuksissa tavallisten treenien lisäksi.


Tämän kauden Huippisryhmän ensimmäiset treenit olivat 22.9.2012 Purinalla. Tulevan kauden kouluttajana toimii Timo Rannikko, joka olikin laatinut treeneihin varsin haastavan radan, jossa ohjaajilta vaadittiin uskallusta lähteä liikkeelle ajoissa. Treenien aluksi Timo vertasi kivalla tavalla agilityn ohjaamista seuraavin sanoin: "Miettikää tätä: Jos kotoa agihallille matka kestää puoli tuntia ja lähdette matkaan 15 minuuttia ennen treenien alkamista. Mitä tapahtuu? Ajatte todella kiireessä kaahaten ja säästätte ehkä kaksi ja puoli minuuttia eli saavutte treeneihin vain 12,5 minuuttia myöhässä. Sama pätee agilityyn eli pitää lähteä ajoissa."

Rata oli mielenkiintoinen, koska riippuen ohjaajasta ja koirasta siinä muodostuivat eri kohdat haastaviksi. Nämä kohdat pystyi myös suorittamaan eri tavoin ja ideana oli löytää jokaiselle koirakolle (koira+ohjaaja) se nopein tapa. Monta uutta ideaa sitä saikin treenien aikana. Tunnelma koulutuksessa oli loistava ja siitä pitikin huolen kouluttajamme hauskat letkaisut esim. 
 
1.      Eihän se (koira) voi tietää, milloin lopetat peruuttamisen. Vaikka viisas se (koira) onkin.
2.      Tuo koirahan on niin veltto.
3.      Rataantustumisen vaihtoehdosta kertoessa: Kaivat hautaa itsellesi.

Eniten koulutuksen aikana Timo käytti varmasti sanaa ”rauha-rauha-rauha” erilaisin äänenpainoin riippuen siitä, kuinka hyvin ohjaaja sanoja uskoi. Putken jälkeen oli koiran lähetys hypylle ja sen jälkeen muutama takaakierto-päällejuoksu ja koiran ollessa putkessa ehti hyvin ajatella tulevaa kiirettä päällejuoksuihin, jolloin koiran lähetys putken jälkeiselle hypylle epäonnistui. Tämä kohta oli jutun kirjoittaneelle se haastavin eli kuinka malttaa.

Hauskaa oli ja innolla odotamme seuraavaa kertaa!

Kuva: Tiina ja Hutch harkkavuorossa.


Teksti ja kuvat: Sonja Holopainen