lauantai 17. lokakuuta 2015

Lokakisat 17.10.2015

Rataantutustumista

Helsingin agilityurheilijat järjestivät 17.10.2015 kolmosluokan kisat. Kaikille kokoluokille oli tarjolla kolme starttia, kaksi agirataa ja yksi hyppyrata. Radoilla kisattiin sekä sisällä Purina Areenalla että ulkokentällä. Kisaratojen suunnittelusta ja aamupäivän tuomaroinnista vastasi mini- ja mediluokissa Johanna Nyberg sekä iltapäivällä makseilla Sari Mikkilä.
Johanna Nybergin radat tarjosivat kisaajille vauhtia ja haasteita. Sekä hyppykulmat että keppien sisäänmeno tarjosivat ohjaajille koirineen sopivasti haastetta. Minien A radalla saatiin vain kolme puhdasta ratasuoritusta ihanneajassa. Voittoon kiisivät JAU:n Annina Myllyaho ja parson Elmo tuloksella -12,51. Toiseksi sijoittuivat E-HKK:n Terhi Thuneberg ja jackru Jussi -1,84 ja kolmanneksi HAU:n Tarja Hämäläinen ja käävil Minttu -1,12.
Minien B-hyppyradalla kovinta vauhtia pitivät kääpin Taisto ja Suvi Ylisaari (OKK) -7,90 ja tästä heille SERT-H. Toiselle sijalle borter Koodi ja Marjo Einola (PORSK) -7,61 sekä kolmanneksi tulivat käävil Rico ja Jenni Vaaksio (KAT) -7,43.
Minien C-agilityradan voittivat A-radan tavoin parson Elmo ja Annina Myllyaho -11,04. Toiselle sijalle phalen Keelo ja Jaana Salonen (KAT) -3,92 ja kolmanneksi sijoittuivat jo aiemmin palkitut jackru Jussi ja Terhi Thuneberg -3,57.

Medeissä A-radalla puhtaita ratasuorituksia tulikin enemmän ja nopeimmin radan suorittivat espves Pihka ja Tyyni-Tuuli Kosonen (ATT) -12,42 ja tästä suorituksesta heille SERT-A. Toiselle sijalle koohon Rooney ja Otto Niinikoski (RIMA) -10,33. Kakkossija jaettiin, koska myös järjestävän seuran mudi Yrtti ja Tuisku Virolainen suorittivat radan täsmälleen samaan aikaan eli -10,33.
Medien B-hyppyradalla voiton veivät järjestävän seuran pyrpap Ruu ja Minna Päivärinta -10,42. Toiseksi sijoittuivat jo A-radalla palkitut koohon Rooney ja Otto Niinikoski tuloksella -9,58. Kolmannelle sijalle tulivat kesvil Reino ja Maija Määttänen (HSKH) -7,58 ja tälle parille hienosta suorituksesta myös SERT-H.
Medien C-radalla Otto Niinikoski ja koohon Rooney jatkoivat hienoja suorituksia ja he voittivat radan tuloksella -11,64. Toiseksi sijoittuivat myös jo aiemmin palkitut Maija Määttänen ja kesvil Reino -11,15. Kolmannelle sijalle sijoittuivat FPUKO:n Annariina Kulmala ja kromfo Cinco -9,25.

Makseissa tuomariksi vaihtui Sari Mikkilä ja A-radan voiton veivät Riina Koskelma ja borcol Zoi (BAT) tuloksella -11,75. Toiselle sijalle Elina Jänesniemi ja borcol Kiss (LAW) -10,31 sekä kolmannelle sijalle Laura Leppänen ja borcol Touko (MÄNTS) -9,85. HSKH:n Sanna Rautio ja borcol Hups sijoittuivat neljänsiksi tuloksella -8,90 ja tästä suorituksesta heille SERT-A.
Maksien B-hyppyradalla palkittiin voittajina BAT:n Tarja Ruokolainen ja borcol Riivis -9,71. Toiseksi sijoittuivat jo A-radalla palkitut Elina Jänesniemi ja borcol Kiss -9,13. Kolmannelle sijalle Iida Vakkuri ja belpam Kitka (HAU) -8,91. Neljänneksi sijoittuneet borcol Rio ja Mari Niinikoski (RIMA) tuloksella -8,27 saivat suorituksestaan SERT-H.
C-radalla Elina Jänesniemi ja borcol Kiss pitivät kovinta vauhtia yllä ja he voittivat radan tuloksella -13,03. Toiseksi tulivat SERT-A:n arvoisesti radan suorittaneet KKK:n Christa  Savolainen ja belpam Cava -12,56. Kolmanneksi sijoittuivat borcol Kosti ja Laura Leppänen (MÄNTS) tuloksella -11,56.
Kisaajien mielestä päivän radat olivat sekä mini-, medi- että maksiluokassa sopivan haastavia. Tuomarit saivat kilpailijoilta kiitosta ratakuvioista ja koirien esteosaaminen oli valttia puhtaan radan suorittamiseksi.