perjantai 6. heinäkuuta 2012

Purina Open ja helle jatkuivat


2.7.2012 ja vuorossa 1-luokkalaiset

Aurinkoinen sää ja helle suosivat jälleen maanantain kisaajia, kun vuorossa olivat 1-luokan Purina Open-radat. Tuomareina toimivat Anne Savioja ja Esa Muotka. Virallisissa kilpailuissa startteja kertyi yhteensä noin 190 ja Purina Openin puolella niitä olikin jo yhteensä
 320. Onneksi saimme siis pyörimään kaksi rataa yhtä aikaa! Näin ulkopuolisena katsojana oli mukava seurata hienoja ratasuorituksia sekä nähdä sitä aitoa onnistumisen iloa, kun yhteistyö koiran kanssa sujui saumattomasti.

Kilpailijoiden mielestä tämän päivän radat olivat erityisen onnistuneita: Pelkällä juoksemisella ei radoista selvinnyt, vaan molemmat radat vaativat ohjaamista. Perinteisiä hallin päästä päähän suoria ei tämän päivän radoilla nähty. Molemmat radat vaativat myös koirilta varmaa esteosaamista ja jos esimerkiksi keppien sisäänmeno ei ollut varma, tuli helposti siinä virheitä. Esan radalla etenkin renkaan jälkeinen hyppy aiheutti monelle ohjaajalle harmia, koska rima siinä tippui todella helposti. Tuomarin itsensä mukaan usein kyse oli siitä, ettei ohjaaja malttanut ohjata hyppyä loppuun asti, vaan lähti jo katseen saattelemana kohti seuraavaa estettä.


Kisoissa saatiin useita sertejä ja toivottavasti tapaamme nämä luokkaa vaihtaneet kisaajat sitten 2-luokan kisoissa 4.7.2012.

Kuva: Tunnelmia radan reunalta

2-luokkalaiset hellesäässä

Keskiviikon 4.7 Purina Open käytiin helteisessä säässä ja tuomarit olivatkin suunnitelleet kisaajille varsin kimurantit radat. Esa Muotkan radalla toisen hypyn rima tuli monelta alas kuten myös renkaan jälkeinen rima. Ritva Herralan radalla puolestaan radan alussa A-esteelle hylkääntyi ties kuinka monta koiraa. A:n sijasta olisi siis pitänyt mennä sen alla olevaan putkeen. Ritvan radalla olisi koiran tullut osata hyvin myös takaaleikkaus, jolloin koiran olisi saanut käännettyä helposti putken lähimpään päähän. Oli mielenkiintoista seurata, millaisia ohjauskuvioita kisaajat miettivät tähän kohtaan. Ainakin näin sivustakatsojana tietää, mitä seuraavissa treeneissä pitää harjoitella;
 takaaleikkauksia.

Kuitenkin monta kisaajaa onnistui myös täydellisesti ja sertejä jaettiinkin myös tänään useammallekin parille ja he siis siirtyivät ansaitusti 3-luokkaan. Illan ahkerin urakoitsija oli Purina Openiin osallistunut Sanna Kobylin, joka starttasi Ritvan radalla kaksi kertaa kolmella espanjanvesikoirallaan ja Esan radalla vielä kolme starttia eli hän juoksi illan aikana yhdeksän rataa. Tähän vaaditaan ohjaajalta jo jonkinlaista kuntoa. Kisat sujuivat jouhevasti pysyen aikataulussa ja päättyivät jo noin puoli kymmenen aikaan, mikä tietysti ilahdutti kaikkia aamulla töihin menijöitä.
 
Kuvateksti: Tuomari työssään

Teksti ja kuvat: Sonja Holopainen