sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Purina Open starttasi käyntiin

Maanantaina 26.6.2012 alkoi Purina Open 2-luokan virallisilla kisoilla ja muille kisa oli epävirallinen.
Näytti siltä, että tänä vuonna sää ei suosi kilpailijoita, sillä vielä klo 18 aikaan taivaalta tuli suuria vesipisaroita kuin saavista kaatamalla. Kuinkas ollakaan, tunnin sisällä pilvet väistyivät ja saimme nauttia kisaillasta kauniissa, aurinkoisessa säässä. Sää ei kilpailijoita haitannut, sillä kaikki startit käytiin hallissa. Startteja illan aikana kertyikin lähes 200 ja ilta venyi siis työntekijöiden osalta lähemmäs puolta yötä, osalla ehkä ylikin. Tulokset löytyvät Helsingin agilityurheilijoiden sivuilta niin kisojen kuin cupin kokonaistilanteenkin osalta.

Tuomari Anne Savioja oli suunnitellut kimurantit mutta sujuvasti mentävät radat ja kaikilla radoilla saatiin sekä hienoja 0-tuloksia että osa kisaajista starttaa jatkossa 3-luokassa. Palkinnot saivat kiitosta ja etenkin suuret karkkilaatikot houkuttivat kisaajia yrittämään parhaansa. Vaikka aikataulut venyivät suuren osallistjamäärän vuoksi, saatiin kisat käytyä läpi mukavissa tunnelmissa.

Yksi kisan nuorimmista kilpailun ulkopuolella osallistujista oli Ida, joka kertoi tämän päivän ratojen olleen aika vaikeita. Ratojen jälkeen hän tuumasi, että kääpiösnautseri Rosson kanssa on kuitenkin kiva harrastaa agilityä eikä pieni kastuminenkaan haitannut iloista mieltä.

Ida ja Rosso

Purina Open ja vuorossa 3-luokkalaiset

Agilityn korkeimmassa luokassa eli 3-luokassa Purina Open kisattiin samaan aikaan kahdella radalla keskiviikkona 27.6.2012. Hallissa sisällä tuomarina toimi Henri Luomala ja ulkona puolestaan Esa Muotka. Kisaajia oli saapunut paikalle runsaasti ja illan aikana startteja oli noin 310 kappaletta. Maanantain kisoihin verrattuna suurin ero oli ehkä se, että epävirallisena radoille osallistui vain muutama kisaaja säkäluokkaa kohti. Ehkäpä ykkös- ja kakkosluokkalaiset eivät uskaltautuneet mukaan kolmosten radoille, vaikka omasta mielestäni se olisi vain hyvää harjoitusta.

Tänään virallisten kilpailujen palkitut olivat samat kuin ne, jotka sijoittuivat Purina Openissa. Eli kukaan ei kyennyt kiilaamaan palkittujen väliin epävirallisiin osallistuneiden joukosta. Kahden päivän jälkeen voi ja kannattaakin nostaa esiin mini 3-luokassa kisaava Sini Eriksson ja Sonic (KKK), jotka ovat voittaneet kaikki neljä rataa, joille ovat osallistuneet.
 Heillä on siis neljältä radalta kerättynä täydet 40 pistettä. Siinäpä hieno Purina Openin aloitus! Muutenkin illan aikana nähtiin paljon sujuvia ratasuorituksia ja vauhdikasta menoa. Mini 3-luokassa shelam Mini ohjaajanaan Jenna Kantola (ATT) suoritti hienon nollaradan sijoittuen 5. ja samalla pari valioitui eli Ministä tuli ava. Onnea heille!

Koska välillä iskee hajamielisyys, unohti kirjoittaja kameran kotiin kaikessa touhussa. Toisaalta myös kuuluttajana toimiminen ja kuvaaminen eivät oikein luonnistu yhtä aikaa. Esitellään tässä kuva-osuudessa siis kilpailujen nuorin avustaja -allekirjoittaneen Helmi-koira toimi hetken kuuluttajan ja kisaajien viihdyttäjänä maxi 3-kisan aikana. Helmi sai paljon rapstutuksia ja pääsi puremaan pienillä naskalihampailla useampaakin kisaajaa radan ulkopuolelle ; )

Kilpailun nuorin avustaja Helmi
Ensi maanantaina jatketaan ja vuorossa silloin 1-luokat. Juuri saamani tiedon mukaan myös nämä kisat käydään kahdella radalla samaan aikaan.