torstai 14. kesäkuuta 2012

Keppiviidakkoa ja eteenlähetystä!

Maanantaina 28.5 oli kolmanneksi viimeisin kerta. Harjoiteltiin eteenlähetystä, emännän ohjauskuvioista persjättöä ja uutena esteenä keppejä!

Kun kuulin, että harjoitellaan eteenlähetystä, olin tosi innoissani! Koska mä tykkään juosta! Mähän oon kuulemani mukaan ns. irtoova koira. Musta on tosi kiva juosta, mieluiten täysii. Ja kauas. Kuitenkin ennen sitä täytyy aina odottaa lupaa ja toljotinkin emäntää ihan herkeemättä ja ihmettelin, kun ei mitään tapahdu! Vaikka kuinka hienosti koetin olla, niin en saanut lupaa lähteä. Höh! Sitten huomasin, että toinen kouluttajista koittaa siellä siivekkeiden välistä suoraan edessäni huudella nimeäni ja heilutella namialustaani. Vilkasin ihan nopeasti sinne ja sitten tuli lähtölupa "eteen"! En ihan heti tajunnut tätä, että täytyy katsella sinne namialustalle, että saa luvan, vaikka vietiinkin namialusta yhdessä. Tämä saatiin siksi siis kotiläksyksikin. Emännän oli tässä tarkoituksena harjoitella myös takaaleikkausta, eli että hän leikkaisi kulkureittini mun takaa, mutta meillä meni harjoituksissa tosiaan keskittyminen enemmän tuohon katseen suuntaamiseen.


Seuraavaksi tehtiin harjoitusta, jossa oli tarkoitus tehdä hyppy, josta emäntä ohjaa putkeen ja tekee siinä persjätön, eli vaihtaa puolta ja kättä silläaikaa, kun olen putkessa ja ohjaa vielä siitä samasta hypystä toiseen suuntaan niiden siivekkeiden välistä. Tämä sujui kokoajan hyvin, kunhan emäntä vaan ehti mukaan! Taas se on vähän hidas, vihjeet sais tulla aikaisemminkin! Mutta jokatapauksessa tää oli taas ihanaa, kun sai mennä putkeen. Kerran muuten mietin, josko lähtisin vähän kaveeraamaan naapurikenttäpuoliskon koiran kanssa, jos se olisi auttanut tohon emännän hitauteen, mutta en sitten lähtenytkään. Ehkä enskerralla!

Lopuksi tehtiin vielä keppejä, verkoilla! Kouluttaja piti mua hihnasta kiinni ja emäntä houkutteli mut sinne verkkojen ja keppien sekaan (kauhee labyrintti!). Ensin tuli hätä, että mihis kompostikehikkoon mut tällä kertaa suljetaan? Tulin siis yli verkoista. Mutta seuraavalla kerralla emäntä ehti houkutella mut yhden kepin eteenpäin ja sillee me sitten mentiin eteenpäin, kunnes näin sen namialustan, joka oli aikaisemmin sinne keppien eteen jätetty. Toistettiin muutaman kerran, vikalla kerralla emäntä vähän vähensi houkuttelua, mutta sitten jätettiin tämä hautumaan. Voiskohan näissä juosta kovaa? Vai onkohan ne tarkotettu siihen, että jokin hidastaa mua hetken niin, että emäntä ehtii mukaan?

Keppiviidakosta selvinnyt, 

Valo

Teksti, kuvat ja piirrustukset: Iitu Hagström