maanantai 4. kesäkuuta 2012

Persjättö ja sylkkäri!


Heippa taas!

Ollut vähän taukoa kirjoittelussa, joten ajattelin kirjoittaa tähän kahdesta harjoituskerrasta. Emäntä on sanonut, että olen ollut hyvin epätavallisen siivosti. Hmm?

Maanantaina 14.5
Treenattiin paljon ohjauskuvioita, sylikäännöstä ja valssia. Uusia este oli pituuseste ja rengasta harjoiteltiin taas, mikä oli viimekerran uusi este.

Sylikäännökset ovat hassuja. Ensinnäkin siksi, että emäntä näyttää ihan hassulta, kun se yksinään niitä kuivaharjoittelee! Mutta toisekseen siksi, että kun harjoiteltiin sitten ensimmäisiä kertoja niitä yhdessä, ei siitä meinannut mitään tulla. Emäntä ei kättään edes ehtinyt kääntää, ennen kuin olin jo palkassa kiinni. Noh, kuitenkin kun harjoiteltiin niin, että emäntä lähetti minut putkeen ja sitten sylkkärin kautta takaisin, sitten luonnistui jo emännältäkin se ajoitus. Liekö sekin tarvitsee kuitenkin vähän vauhtia ja vaarallisia tilanteita onnistuakseen? Saatiin tämän kerran kotiläksyiksi nimenomaan sylikäännösten harjoittelu. Valssia harjoiteltiin tällä kertaa niin, että minut lähetettiin siivekkeiden välistä ikään kuin esteelle ja emännän piti valssata minut oikeaan suuntaan. Tässä kohti olin vapaana ja kuulemma hurjan hienosti ja samaa mallia olen pitänyt edelleen. Rengasta harjoiteltiin samoin kuin viimekin kerralla, joskin pituutta hieman lisättiin.

Pituuseste oli uusi juttu. Minut laitettiin siihen esteen eteen istumaan erilaisiin kulmiin ja koetettiin päästä oikein yli. Se sujui helposti, saihan siinä kuitenkin juosta! Pituuseste piti vielä liittää siivekkeisiin ja emännän valssikuvioiden kautta putkeen, mutta me ei ehditty treenata niitä, sillä lähdettiin emännän kanssa palaveeraamaan teini-ikäisten mutanttininjakelpieiden oikuista erään toisen kelpistin kanssa. Palaveeri sujui mallikkaasti ainakin mun osalta. Emäntäkin tuntui saavan uutta tarmoa siitä keskustelusta, nimittäin seuraavilla viikoilla treenattiin paljon yhdessä olemista ja ennen seuraavia agiharkkoja oli vuorossa kunnon sulkeiset lämmittelyksi!

Maanantai 21.5
Nämä treenit tosiaan alkoivat niillä sulkeisilla ja koko harjoitusten ajan olinkin sitten extrasiivosti. Irti, joskin emännällä on edelleenkin kiire aina nappaamaan kiinni suorituksen jälkeen. Tässä kohtaa voisin paljastaa, että oikeastaan kehitin tätä karkailujuttua vähän sitä varten, että emännän refleksit saataisiin uuteen uskoon tätä agilityharrastusta varten - eihän se nyt muuten pysyisi mun perässä ollenkaan! Vaikka nyt oonkin ollut tosi kiltisti, niin täytyy kans muistaa pitää niitä refleksejä hiukan yllä karkailemalla tai järkkäämällä jotain yllättävää, toisinaan ainakin.

Näissäkin treeneissä tehtiin rengasta ja nyt se alkoi olemaan musta jo kivaa! Lisättiin taas vähän matkaa siihen renkaaseen. Nyt meinasin jo kerran varastaakin suoraan sinne renkaaseen. Lisäksi harjoiteltiin hiukan sitä sylkkäriä, joskin taas ilman estettä ja taas meinasin ehtiä siihen palkkakäteen joka kerta. Kun emäntä käytti palloa palkkana, sujui harjoitus paljon paremmin, sillä pallosta ei oikein saa kiinni, ennen kuin se lentää. Uutena esteenä oli pussi ja sekin oli musta ihan kivaa. Aluksi kouluttaja piti pussin reunaa vähän auki, niin että pussi näytti ihan putkelta ja sitten aukkoa kavennettiin kunnes pussi makasi maassa ja me itse asiassa lopetettiin semmoiseen toistoon, missä on vielä pieni aukko. Että jää varmasti hyvä mieli. Jäi kyllä! Toivottavasti seuraavalla kerralla, kun sitä harjoitellaan, pääsee juoksemaan vielä kovempaa! Tai ehkä voisin tässä kokeilla uudella tavalla emännän refleksejä tulemalla toisesta päästä ulos. Siinä voisi olla ideaa!

Tehtiin myös uutta ohjauskuviota, persjättöä. Mut istutettiin siivekkeiden taakse, emäntä käveli toiselle puolelle, ohjasi mut siivekkeiden välistä ja vaihtoi sitten kättä. Aluksi meni parit kerrat mönkään, mutta sitten tajusin jujun ja onnistui. Pienen tauon jälkeen tehtiin vielä niin, että tehtiin se persjättö, emäntä ohjaa siivekkeiden välistä yhdellä kädellä ja vaihtaa toiseen käteen, jolla ohjaa mut putkeen! Se oli niin kivaa, että kouluttaja ohjasi jättämään treenit siihen, kun jäi siitä tosi hyvä fiilis ja tuli ekalla kerralla suoraan nappisuoritus.

Persjättö siis myös kotiläksynä, että koira ehtisi paremmin oppia lukemaan käsiä. :)

Kuin ekaluokan enkeli,

Valo

Teksti, kuvat ja piirrustukset: Iitu Hagström